به گزارش شهرآرانیوز هفتم خردادماه امسال و در پی تریبونهای مردمی از محله فردوسی، شهردار منطقه ۱۲ قولی برای محله چهار برج داد. او گفت که طرح تفصیلی توس تا پایان شهریور تصویب میشود. طرحی که هنوز به سرانجام نرسیدهاست و اهالی چهاربرج چشم انتظار آن هستند، روایت تریبون این هفته صدای مردم از محله چهار برج است. محلهای در محدوده منفصل شهری توس. حضور مسئولان شهرداری منطقه ۱۲ فرصتی است برای ساکنان محله چهار برج که از مشکلاتشان بگویند. از چالشهای آسفالت و مشکلات ساخت وساز در محله تا نبود سند و تخریب نشانههای محدودههای زمینهای شخصی.
تریبون مردمی محله چهار برج از خیابان شهید رضوی شروع میشود. معتمدان محله با توجه به هماهنگی انجام شده اندک اندک خودشان را به محل تریبون مردمی شهرآرا میرسانند. شروع صحبتها با دغدغه جوانان است. یکی از اعضای شورای اجتماعی محله با بیان اینکه تصویب نشدن طرح تفصیلی برای اهالی مشکل ایجاد کرده است، میگوید: ما در این محله تازه داماد و عروس داریم. برخی از آنها دارای زمین هستند و قصد دارند با ساخت زمین خود، زندگی جدیدشان را شروع کنند. با این حال در این محله اجازه ساخت وساز وجود ندارد.
رضا کاریزی تعداد افرادی که با این مشکل روبه رو هستند را زیاد برمی شمارد و معتقد است این مشکل در محله چهاربرج به وفور وجود دارد. این عضو شورای اجتماعی محله علت بروز این مشکلات را نبود طرح تفصیلی محله میداند. او در توضیحاتی تکمیلی بیان میکند: تصویب نشدن طرح تفصیلی، جلو پیشرفت محله را گرفته است. بارها به شهرداری نامه زده ایم که این مشکل را حل کند. در این ارتباط نیز وعدههایی داده میشود، اما مشکل هنوز پابرجاست و اقدامی صورت نمیگیرد.
موضوع دیگری که این عضو شورای اجتماعی به آن اشاره دارد درباره کندروهای حاشیه بولوار شاهنامه است. کاریزی در این باره میگوید: کندروهای بولوار شاهنامه خاکی است و در تابستان باعث ایجاد گردوخاک میشود. خاکی بودن این کندرو نیز در زمستان با مشکلاتی همراه است و با یک بارندگی گل ولای ایجاد میشود. بهداشت و سلامت مردم و استهلاک خودروها دیگر مشکلاتی است که به سبب خاکی بودن این کندروها ایجاد میشود.
در ادامه بازدید از محله چهاربرج سراغ خیابان شهید رضوی میرویم. پیاده روهای بهسازی شده در این خیابان رنگ وروی تازهای به خیابان داده است. به انتهای خیابان شهید رضوی میرسیم. چند زمین رها شده در انتهای خیابان چهرهای متفاوت به خیابان رضوی داده است. رحمانی یکی دیگر از ساکنان محله است. صحبت او درباره همین زمینهای رها شده است. رحمانی در این ارتباط میگوید: اهالی این محله برای زمین هایشان سند ندارند و با نشانه گذاری محدوده زمینهای خود را مشخص کرده اند.
او در ادامه توضیح میدهد: شهرداری برای هموارسازی خیابان و معابر فرعی اقدام به برداشتن این نشانهها میکند. همین موضوع برای اهالی مشکل ایجاد کرده است. بابت این اقدام شهرداری، نصف اهالی با یکدیگر بر سر مرز زمین هایشان در دادگاه پرونده حقوقی دارند.
نکته دیگر کوچههای انتهایی خیابان رضوی نداشتن تابلو و پلاک است. رستمی، از اهالی محله، خطاب به معاون اجرایی منطقه ۱۲ میگوید: کوچههای انتهای خیابان شهید رضوی نام گذاری نشده است. منازل نیز پلاک ندارند همین موضوع آدرس دهی مردم را با مشکل روبه رو کرده است.
با پایان نظرات و مشکلات مردمی نوبت به پاسخگویی مسئولان میرسد. رئیس ناحیه منفصل توس شروع کننده است. محمد سالار درباره آسفالت معابر فرعی محله میگوید: ما اعتباراتی به عنوان طرح زودبازده ۲ داریم. در همین راستا و برای اجرای این طرحها به محلات تفویض اختیار شده است. او در ادامه به روند و کم وکیف اجرای روکش آسفالت اشاره دارد. او در توضیحاتی تکمیلی این طور بیان میکند: اعضای شورای اجتماعی محله، کوچههای مدنظر را برای روکش آسفالت به شهرداری اعلام میکنند. در ادامه و پس از آنکه در کمیته نظارتی تصویب شد اجرای روکش آسفالت در دستور قرار میگیرد.
رئیس ناحیه منفصل توس میافزاید: مناقصه آسفالت کوچههای این محله در تاریخ پانزدهم آبان برگزار شد، ولی به دلیل به حد نصاب نرسیدن شرکت کنندگان، مناقصه دوباره برگزار خواهد شد. براساس پیش بینیهای انجام شده احتمالا مناقصه در آذر برگزار خواهد شد. امیدواریم با برگزاری این مناقصه از دی بتوانیم پروژه روکش آسفالت معابر خیابان شهید رضوی را انجام دهیم.
سالار درباره خاکی بودن کندروهای بولوار شاهنامه نیز توضیح میدهد: از سه راه فردوسی تا پل کشف رود، با عنوان شاهنامه ذکر میشود که اداره کل طرحها و مطالعات این طرح را در دست تهیه دارد.
سالار میگوید: پروژه این محدوده در پنج بخش دیده شده است که در حال حاضر سه بخش آن آماده شده. این طرح از میدان هفت خان تا شاهنامه ۳۵ در دستور کار قرار دارد. مشاوران نیز قول داده اند که طرح کندرو بولوار شاهنامه را تا پایان سال به اتمام برسانند.
طرح تفصیلی، موضوع بعدی است که سالار به آن پاسخ میدهد. او در مورد تصویب نشدن طرح تفصیلی توس میگوید: تدوین این طرح پیشرفت خوبی داشته، اما هنوز به مرحله اجرا و ابلاغ نرسیده است.
معاون فنی اجرایی منطقه ۱۲ شهرداری مشهد نیز که در جریان بازدید از این محله بود پاسخهایی به مشکلات مردمی میدهد.
جلال بیوکی در مورد مالکیت زمینها میگوید: نداشتن سند، مربوط به اداره ثبت اسناد است. با این حال شهرداری برای جلوگیری از ساخت وسازهای غیرمجاز مکلف به تخریب و هم سطح سازی در حاشیه و حریم محدوده است.
معاون فنی اجرایی منطقه ۱۲ شهرداری مشهد در ادامه این تأکیدات را دارد: به همکاران تذکر میدهم که در هنگام پاک سازی و تخریب، موقعیتهای مکانی زمینها را در نظر بگیرند تا برای شهروندان مشکلات حقوقی ایجاد نشود و یک نشان برای مرز زمینها وجود داشته باشد.
او درباره نام گذاری معابر و پلاک گذاری منازل نیز میگوید: برای تحقق این امر باید ابتدا و انتهای معابر مشخص شود. این موضوع نیز در طرح زودبازده ۲ برطرف خواهد شد.
معاون فنی اجرایی منطقه ۱۲ شهرداری مشهد به وضعیت نامناسب آسفالت معابر اشاره دارد و با توضیحاتی میگوید: در مجموعه منفصل شهری توس ۷۴ هزار مترمربع آسفالت ریزی داشته ایم که از این رقم ۳۴ هزار متر مربع آن در محله چهاربرج انجام شده است. امسال نیز برنامه داریم که سایر معابر آسفالت شود.
خبر خوش و پایانی وی برای مسجد محله است. او این خبر را این طور میدهد: بهسازی مسجد سرچشمه این محله نیز انجام میشود.
اما خبر خوش دیگر بیوکی اعتبارات اختصاص یافته به این محله است. او میگوید: تا پایان سال ۱۵ میلیارد تومان خدمات رسانی میکنیم.